Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Via klantenservice

Hackers kregen toegang tot mailaccounts Outlook en Hotmail

15 april 2019 16:29 Aangepast: 15 april 2019 16:32
Beeld © Getty

Hackers zijn erin geslaagd om toegang te krijgen tot accounts van Microsoft-webmaildiensten als Hotmail, MSN en Outlook.com.

De hackers hadden eerst ingebroken bij een klantenservice-account en gebruikten dat om toegang te krijgen tot informatie over de accounts van klanten, berichtte TechCrunch. Microsoft heeft de eigenaars van de getroffen accounts inmiddels ingelicht.

Het gaat vermoedelijk in alle gevallen om gebruikers die hun e-mailaccount voor privédoeleinden gebruikten en niet om zakelijke klanten. In een e-mail aan de getroffen gebruikers laat Microsoft weten dat het niet bekend is welke gegevens de hackers precies hebben kunnen zien.

Inhoud e-mails

De hackers konden niet de inhoud van e-mailberichten zien, stelde Microsoft aanvankelijk. Wel hadden ze toegang tot onderwerpregels van mails, foldernamen en e-mailadressen waarmee gebruikers communiceerden.

Volgens een bron van Motherboard konden hackers wel degelijk toegang krijgen tot de inhoud van mails. Ook bestrijdt de bron van Motherboard dat er slechts een 'beperkt' aantal accounts was getroffen, zoals Microsoft verklaarde tegenover TechCrunch. De bron stelt tegenover Motherboard dat de hackers toegang konden krijgen tot elk e-mailaccount, zolang het maar geen zakelijk mailaccount was.

Hack was groter dan eerder gemeld

Inmiddels geeft Microsoft toe dat de hack groter was dan aanvankelijk gemeld. De hackers hadden tussen 1 januari en 28 maart toegang.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Datalek: 773 miljoen e-mailadressen en 21 miljoen wachtwoorden

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Luister de Bright Podcast

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore