Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Samsung

Fotostudio op je smartphone

01 mei 2019 17:51 Aangepast: 02 mei 2019 12:39

Onlangs kondigde Samsung de nieuwe Galaxy S10-smartphones aan. Bram zoomt in deze video nog eens extra in op de vernieuwende camera’s van deze toestellen.

De Samsung Galaxy S10 en de Galaxy S10+ zijn uitgerust met maar liefst drie camera’s aan de achterkant. In functies lopen die uiteen van een ultra breed beeld naar een gedetailleerde telezoom. Je kunt dus gebruik maken van een lens die veel omgeving toont of een die juist focust op details. 

Ooghoek

Zoals gezegd, zitten op de smartphones drie camera’s aan de achterkant. Op de Galaxy S10+ zit een 16 MP Ultra Wide Camera, waarmee je meer vangt in één beeld. Het geeft je de mogelijkheid om megagrote panoramafoto’s te maken en standaard beelden vast te leggen met een breedte van 123 graden. Dat is ongeveer de hoek die je met je eigen ogen ziet, waardoor de vastgelegde beelden nog beter de realiteit weergeven. De andere twee camera’s zijn de 12-MP Wide-angle Camera en de Telephoto Camera, waarmee je twee keer zoveel optisch kunt zoomen. 

Scheiding voor-/achtergrond

De 16-MP Ultra Wide camera en 12-MP Wide-angle en Telephoto camera’s  zijn uitgerust met functies die van je telefoon een mobiele fotostudio maken. Zo kun je met Live focus het te fotograferen object en de achtergrond van elkaar scheiden. Via een schuifknop bepaal je zelf hoe vaag dat onderscheid wordt. 

Weet waar je staat

Via de standaard aangevinkte scène-optimalisatie wordt de omgeving waarin gefotografeerd wordt herkend. De camera’s schakelen daarmee automatisch over op bijvoorbeeld andere kleurenniveaus en helderheid. Mens, landschap en object worden daardoor vanzelf in optima forma vastgelegd.  

Tips voor fotograaf

De Galaxy S10 geeft tijdens het foto’s maken suggesties over hoe je dat het beste kunt aanpakken. Zo wordt aangegeven waar in het beeld het beste een persoon kan staan om de compositie te vervolmaken. Tevens krijg je tips over de positie (recht/schuin/horizontaal) van de camera. Het aanvinken van de foutdetectie zorgt ervoor dat je de camera aangeeft of er iets raars op beeld staat, zoals een persoon met gesloten ogen. 

Nachtfoto’s

Een zeer welkome functie is ook Dual aperture. Daarmee maak je zelfs in het donker de mooiste foto's, dankzij de optie voor dag- en nachtlicht instellingen. Je kunt daarmee het licht aanpassen en optimaliseren voordat je een foto neemt. De slimme camera combineert bovendien met Multi-frame composition meerdere opnames van één onderbelicht moment tot een optimale foto.  De Pro-modus geeft de gebruiker nog veel meer opties om het maken van foto’s tot in de puntjes te optimaliseren.

Pro-video’s

Ook de videofuncties van de Samsung-camera zijn voor de Galaxy S10 sterk verbeterd. Dankzij Super steady maak je zelfs op sportieve momenten vloeiende beelden. Met Super slow-mo leg je de mooiste momenten vast in ultieme slow motion en dat ook nog eens op hoge beeldkwaliteit.  

Ononderbroken weergave

Het nieuwe Infinity-O-display van deze telefoons is zeer geschikt voor het bekijken van de fotoresultaten. Het betreft een doorlopend scherm, dat slechts een kleine inkeping bevat voor de camera. Op de Galaxy S10+ zitten overigens aan de voorkant van het toestel twee camera’s en dus daarvoor ook twee uitsparingen. Veel speciale fotofuncties zijn op de Galaxy S10+ ook ingebouwd voor het maken van selfies. 

Eerdere verzorgden we al een review van de complete Samsung Galaxy S10-telefoons. Die kun je hier terugzien.

In samenwerking met Samsung

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore