Apple Arcade

'Apple steekt meer dan half miljard dollar in gamedienst'

15 april 2019 09:51 Aangepast: 15 april 2019 09:55

Apple geeft honderden miljoenen uit aan zijn nieuwe gamedienst Apple Arcade. In totaal zou het bedrijf er meer dan een half miljard aan willen uitgeven.

De budgetten voor de games die Apple voor de dienst laat ontwikkelen, bedragen vaak miljoenen dollars. Ook betaalt Apple flink om bepaalde games na de introductie de eerste paar maanden exclusief voor het eigen platform te houden, schrijft de Financial Times.

Apple heeft meer dan honderd games gepland staan voor Apple Arcade. De gamedienst van Apple moet in de herfst van start gaan in 150 landen. Hoeveel abonnees moeten betalen om gebruik te kunnen maken van Apple Arcade is nog niet bekendgemaakt.

Concurrentie

Apple is niet de enige techgigant die zich stort op het aanbieden van games. Vorige maand kondigde Google zijn gamestreamingdienst Stadia aan. Maar terwijl de Google-gamedienst vooral mikt op grote games als Assassin’s Creed: Odyssey, DOOM: Eternal, de recente Tomb Raider-games en basketbalgame NBA2K, richt Apple zich meer op de indie-markt.

Bij de presentatie vorige maand toonde Apple onder meer games als Hot Lava, The Pathless, Where Cards Fall, Lifelike en Overland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple Arcade: dit weten we over de Apple-gamedienst

Streaming

Bij Googles gamedienst Stadia worden games niet gedownload op de apparaten van de gebruiker, zoals bij Apple Arcade. De spellen worden afgespeeld op de servers van Google. De games worden dan naar je tv, laptop, tablet of telefoon gestreamd.

Om te zorgen dat er zo min mogelijk vertraging optreedt tussen de controller en de game, is de bijbehorende Stadia Controller via wifi verbonden met de servers van Google. Het resultaat is volgens Google een game-ervaring die lijkt op die met de PS4 of Xbox One.

Kijk ook: Google-gamedienst Stadia

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore