Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Design

Top 5: designtalenten van de meubelbeurs in Milaan

12 april 2019 18:55 Aangepast: 13 april 2019 11:10

Deze vijf talentvolle designers stalen deze week de show op de toonaangevende meubelbeurs in Milaan.

De Salone del Mobile in Milaan is hét designevent van het jaar en dé locatie waar ook Nederlandse ontwerpers hun nieuwste werk tonen. De Nederlanders zijn op de internationale meubelbeurs het meest aanwezig, na de Italianen. Het in Milaan en Utrecht gestationeerde Organisation in Design brengt talent bijeen onder de noemer Ventura Projects. Wij selecteerden daaruit de beste talenten.

Super sweet series - Alves Ludovico

Suiker wordt een bouwmateriaal in deze Super sweet series. Ontwerper Alves Ludovico, zelf diabeet, maakt door middel van laser sintering een bioplastic op basis van suiker genaamd hyperglycemia polymeer. Vreemdste product uit de verder schattige serie is de Sugar O’ Clock, een hybride tussen een klok en de uiers van een koe.

Eddyboy radiator -Eduard Bartels

Onder druk van water vervormt een stalen radiator tot bovenstaand beeld. Bedenker Eduard Bartels alias Eddyboy noemt dit proces hydroforming. Dit proces maakt iedere radiator uniek van vorm. “Yes, radiators can be sexy", zegt Eddyboy. 

Muurpiano - Kazuya Washio

Geen plek in huis voor een piano? Geen probleem met de “Pianissimo Fortissimo”, een bespeelbaar kunstwerk aan de muur van Kazuya Washio. Hier zie je een toevallige beursbezoeker de muurpiano bespelen.

The collection Collection - Diederik Schneemann

Van luciferdoosjes tot parfumflesjes, Diederik Schneemann zoekt naar afgedankte verzamelingen en maakt daar een meubelstuk van. Hoeveel herinneringen zitten er in die vaas gemaakt van smurfen? Schneeman is een mix-en-matcher. Zo maakte hij stoel Mash-up, opgebouwd uit onderdelen van beroemde stoelen van Gerrit Rietveld en Charles & Ray Eames of zijn FlipFlopFurniture gemaakt uit aangespoelde slippers. Of als spreker van Bright Night natuurlijk.

Crystallized plants - Giulia Manfredi

Giulia Manfredi ziet de wereld als een upside down uit de Netflix-serie Stranger Things. Met hars en zoutkristallen legt ze relatie tussen de bovengrondse wereld en die onder het maaiveld vast. Nooit geweten dat wortels en aarde zo betoverend kunnen zijn. Haar werk is, heel toepasselijk, te zien in Ventura Centrale, in de kelders onder het centraal station van Milaan.

Miniatuurvoorbeeld
Must see Milaan

Dit zijn de design-highlights van de Meubelbeurs in Milaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van