Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bereik beperken

Instagram beperkt bereik van 'ongepaste' foto's en video's

11 april 2019 13:59 Aangepast: 11 april 2019 19:52
Beeld © Getty

Instagram gaat berichten die 'ongepast' maar niet tegen de regels zijn, voortaan aan minder mensen laten zien.

Instagram is deels groot geworden dankzij foto's van schaarsgeklede mensen. Hoewel het platform de grens duidelijk trekt bij naakt, staat het tab 'Ontdekken' vol met foto's die vlak tegen de grens schuren, van bijna naakt tot memes die op het randje zijn. Instagram gaat daar nu mee stoppen, zegt het bedrijf tegen TechCrunch.

"We zijn begonnen met het verminderen van de verspreiding van berichten die ongepast zijn maar niet tegen de community-richtlijnen zijn", zegt Instagram. Het gaat dan bijvoorbeeld om foto's die seksueel suggestief zijn, maar geen naakt of seks bevatten. Of om een meme die niet haatdragend of schokkend is, maar wel smakeloos, agressief of kwetsend.

Moderatoren beoordelen berichten

Door dergelijke berichten te 'degraderen' zouden ze minder bekeken moeten worden. Normaal gesproken komen zulke berichten door het sneeuwbaleffect van de algoritmes van Instagram juist bovenaan lijsten en overzichten te staan. "Dit type inhoud zal niet meer te zien zijn voor de bredere gemeenschap in Ontdekken of op hashtag-pagina's", zegt Instagram.

In eerste instantie beoordelen moderatoren van Instagram of berichten wel of niet ongeschikt zijn. Op termijn moet dat ook automatisch gaan, met kunstmatige intelligentie. De 'ongepaste' berichten blijven wel verschijnen in de nieuwsfeed van volgers van de accounts die ze hebben gepubliceerd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore