Tech

Nieuwe eerbetoonfunctie voor overleden Facebook-gebruikers

09 april 2019 20:36 Aangepast: 09 april 2019 21:12

Facebook voegt een nieuwe functionaliteit toe: op pagina’s van overleden gebruikers kunnen vrienden en familie in een speciale sectie eerbetonen achterlaten.

De eerbetoonfunctie krijgt een aparte tab en wordt toegevoegd aan profielen die een herdenkingsstatus hebben. Tegelijkertijd blijft de oorspronkelijke tijdlijn van de overledene in stand, legt Facebook-coo Sheryl Sandberg uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouders overleden meisje winnen zaak van Facebook

Geconfronteerd

Facebook-gebruikers kunnen iemand aanwijzen die na hun overlijden zorg kan dragen voor hun Facebook-profiel. Deze contactpersoon kan nu ook bepalen wie eerbetonen kan plaatsen en bekijken. Dat laatste kan nabestaanden helpen die bijvoorbeeld nog niet klaar zijn om geconfronteerd te worden met berichten over de overledene.

Ook op andere manieren wil Facebook voorkomen dat gebruikers te maken krijgen met pijnlijke herinneringen. Als een account van een overledene nog geen herdenkingsstatus heeft, zorgt Facebook er nu bijvoorbeeld voor dat die persoon niet verschijnt tussen de verjaardags-reminders of kan worden uitgenodigd voor evenementen.

Tips: de belangrijkste Facebook-instellingen

Miniatuurvoorbeeld
Via WhatsApp en Google Assistent

Volg de Bright Podcast en de Bright Update

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore