Ga naar de inhoud
Wing

Google-zusterbedrijf mag bezorgdienst met drones lanceren

De Australische luchtvaartautoriteit CASA heeft Alphabet-dochter Wing toestemming gegeven voor een commerciële dronebezorgdienst.

De drones van Wing zullen boodschappen gaan bezorgen in buitenwijken in het noorden van de federale hoofdstad Canberra. Dankzij de toestemming van de Civil Aviation Safety Authority (CASA) kan Wing in de beginfase bestellingen afleveren bij ongeveer honderd woningen.

CASA heeft Wing groen licht gegeven om boven huizen en straten te vliegen, maar niet boven hoofdwegen. Bij het afleveren van een bestelling moeten de drones afstand houden van mensen: vijf meter verticaal en twee meter horizontaal. In de toekomst wil het bedrijf het bezorggebied verder uitbreiden.

Wing levert onder meer zaken als koffie, ijsjes en medicijnen. Daarvoor werkt het bedrijf samen met verscheidene lokale winkeliers. Gebruikers van de dienst kunnen hun bestelling doorgeven via een app, waarna de bezorgdrones de goederen binnen een paar minuten komen afleveren.

Geluidsoverlast

Het dronebedrijf bezorgt alleen overdag: voor zeven uur ’s ochtends (en acht uur in het weekend) zijn vluchten niet toegestaan. Verscheidene bewoners van Canberra hebben in het verleden geklaagd over de geluidsoverlast van de drones.

Wing voert al sinds 2014 proefvluchten uit in Australië. In de afgelopen achttien maanden heeft het bedrijf naar eigen zeggen al meer dan drieduizend bestellingen uitgevoerd. Sinds december afgelopen jaar voert Wing ook proefvluchten uit in het Finse Helsinki.

Zo
Lees ook:
Zo gaat UPS met drones pakjes bezorgen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl