Tv speelt kiekeboe

Deze nieuwe oled-tv heeft uitklappende speakers

08 april 2019 20:30 Aangepast: 08 april 2019 21:02
Beeld © B&O

De speakers van de Beovision Harmony-televisie 'waaieren uit als de vleugels van een vlinder'. In slaapstand blokkeren ze een deel van het 77 inch LG oled-scherm.

Bang & Olufsen heeft op de designbeurs in Milaan de nieuwe tv Beovision Harmony gepresenteerd, in samenwerking met LG. De 77 inch grote oled-tv heeft als bijzonderheid dat het in slaapstand de speakers voor het scherm heeft staan. Bij het aanzetten van de tv gaat het scherm iets naar boven en klappen de twee speakers automatisch uit. Volgens Bang & Olufsen is dit 'uitwaaieren als een vlinder die zijn vleugels opent'. 

Dat mag ook wel voor de prijs die B&O aan de tv heeft gehangen: 18.500 euro. Het scherm is een LG OLED C9 77 inch-tv. Zonder uitklappende boxen kost dit al 8000 euro, maar het mechanische systeem inclusief de boxen maken het scherm dus ruim 10.000 euro duurder.

Bluetooth

De speakers voor het scherm werken ook als de tv niet aanstaat, al blijven ze dan ingevouwen. Met een ingebouwde Chromecast, Airplay 2 en bluetooth valt er altijd wel verbinding mee te maken.

De speakerset is uit te bouwen met losse speaker van B&O. Er zijn inmiddels acht verschillende speakers van het bedrijf waar uit te kiezen valt. Vanaf oktober 2019 moet het peperdure toestel in de winkel staan. De Beovision Harmony is ook aan de muur te hangen via een meegeleverde muurbeugel.

Verstoppertje

Het tv-meubel lijkt dezelfde missie te hebben als de oprolbare tv van LG, gepresenteerd op de techbeurs CES begin dit jaar. Beide tv's lijken zich te verstoppen in het interieur en alleen zichtbaar te worden op aanvraag. De nieuwe B&O-tv doet ook een beetje denken aan een kind dat kiekeboe speelt en denkt onzichtbaar te zijn door de handen voor het gezicht te houden.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore