Tech

Google Assistent heeft nu ook advertenties

08 april 2019 11:06 Aangepast: 08 april 2019 14:35
Beeld © RTL Z

De Google Assistent toont voortaan advertenties als gebruikers met spraak iets opzoeken.

De reclames worden vooralsnog alleen getoond in de Engelse versie van Google Assistent, meldt Android Police. Als gebruikers de assistent bijvoorbeeld naar hotels in de buurt vragen, toont de app eerst drie advertenties van hotels, en daarna pas de zoekresultaten. Die advertenties zijn beeldvullend en gebruikers moeten handmatig voorbij de advertenties scrollen om het zoekresultaat te zien dat zij met hun stem hebben aangevraagd.

Dat lijkt erg op de manier waarop de zoekresultaten van Googles zoekmachine op het web al jaren worden getoond: bovenaan wat resultaten waar Google geld voor krijgt, daar onder pas de echte zoekresultaten. Google kondigde onlangs aan dat de zoekresultaten van Assistent op telefoons 'verrijkt' zouden worden, en sprak toen ook al kort van het tonen van advertenties.

Google Home

De advertenties worden niet door de spraakassistent van Google uitgesproken. Op slimme Google Home-speakers met Google Assistent is dan ook nog geen sprake van advertenties. Over de advertenties zegt Google tegen Android Police: "We testen altijd nieuwe manieren om de ervaring op telefoons te verbeteren, maar we hebben nu niets specifieks aan te kondigen."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Getest: 7 slimme speakers met Google Assistent 🔊

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cortana bijt in het stof tegen Google Assistent en Alexa

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`