Ondanks rechtszaken

Qualcomm: Apple mag ons altijd bellen voor 5G-iPhone

05 april 2019 20:35 Aangepast: 05 april 2019 20:36
Beeld © Getty

Nu Apple's plannen om volgend jaar een 5G-iPhone uit te brengen in het water dreigen te vallen door vertraging bij chipmaker Intel, is Qualcomm best bereid om de helpende hand bieden.

"Ze hebben ons telefoonnummer", zegt Qualcomm-president Cristiano Amon tegen Axios. De uitgestoken hand van Amon is opmerkelijk omdat Apple en Qualcomm sinds 2017 in een hevige juridische strijd zijn verwikkeld die in verschillende landen wordt uitgevochten. Later deze maand staan de twee bedrijven tegenover elkaar in een rechtbank in San Diego.

Eerder deze week werd bekend dat Intel vertraging heeft opgelopen bij het ontwerp van zijn 5G-modem: het bedrijf slaagt er niet in om zijn chips snel genoeg kleiner te maken. Volgens Fast Company zou Apple daarom het vertrouwen in Intel verliezen.

Voor 2020 heeft Apple echter weinig alternatieven voor Intel. Apple werkt inmiddels aan een eigen ontwerp voor een modem, maar dat zou pas klaar zijn voor de iPhone van 2021. Alleen Qualcomm zou Intel vermoedelijk zonder veel problemen kunnen vervangen.

Pikant

Een nieuwe samenwerking tussen Apple en Qualcomm zou pikant zijn, omdat Apple Qualcomm de afgelopen jaren volledig inruilde voor Intel. Die overstap ging gepaard met de nodige beschuldigingen over en weer.

Qualcomm meent dat Apple Qualcomm-technologie gebruikt zonder daarvoor voldoende af te dragen. Omgekeerd beschuldigt Apple de chipontwerper ervan zijn dominante marktpositie te misbruiken om te hoge vergoedingen te vragen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'iPhone met 5G mogelijk uitgesteld door vertraging Intel'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van