Snap Games

Snapchat voegt zes multiplayer-games toe aan app

04 april 2019 21:28 Aangepast: 04 april 2019 21:42
Beeld © Getty Images

Snapchat voegt multiplayer-spelletjes toe aan zijn app, die zonder installeren direct met vrienden gespeeld kunnen worden.

Snapchat heeft in eerste instantie zes games aan zijn app toegevoegd, meldt moederbedrijf Snap. De Snap Games worden gestart met het nieuwe raket-knopje dat rechts van de chatbalk staat. De games worden vanaf donderdag toegevoegd aan Snapchat voor Android en iOS. Ze zijn alle zes gratis, er kunnen upgrades worden verdiend door reclamevideo's te bekijken.

Snapchat werkt voor de games samen met vijf bekende ontwikkelaars van mobiele games: Farmville-ontwikkelaar Zynga, EverWing-maker Game Closure, Cut the Rope-ontwikkelaar ZeptoLab, PikPok bekend van Into the Dead en SteamBirds-maker Spry Fox.

Alle spelletjes moeten met minstens twee spelers worden gespeeld, net als alles in Snapchat in verticale oriëntatie. Het spel Bitmoji Party draait om een reeks snelle, gekke mini-games in Mario Party-stijl waarin spelers als hun eigen Bitmoji-avatar spelen. In Tiny Royale van Zynga schieten vrienden elkaar naar de top in Battle Royale-actie.

In de game Snake Squad moet een team samen om de laatste te zijn die overeind staat, C.A.T.S. Drift Race is een drijvende racegame. In Zombie Rescue Squad moeten spelers met hun vrienden overlevenden redden in een door zombies geteisterde stad en in Alphabear Hustle moeten spelers samen woorden vormen om een dorp te bouwen.

Snap Stories

Snapchat kondigde daarnaast een uitbreiding van zijn Snap Stories aan. Die kunnen voortaan door ontwikkelaars van andere apps worden ondersteund. Dan kunnen Snapchat-gebruikers hun Snapchat Stories naar bijvoorbeeld Tinder sturen. Dat werkt op een vergelijkbare manier als waarop Spotify-nummers naar Instagram kunnen worden gestuurd.

Ook komt Snap met een augmented reality-platform. Dat moet het voor ontwikkelaars makkelijker maken om allerlei geavanceerde AR-apps te maken. Gif-site Giphy ontwikkelde daarmee een scanner die beelden herkent, en zelf een toepasselijke gif-afbeelding toevoegt. Photomath maakte een AR-camera die wiskundige problemen kan oplossen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van