Tech

Telefoonbot Google nu ook op smartphones andere fabrikanten

03 april 2019 20:02 Aangepast: 03 april 2019 20:09

Google Duplex, de bot die telefonische reserveringen maakt bij restaurants, komt in de VS nu ook beschikbaar op andere smartphones dan de Pixel-toestellen van Google zelf.

In mei vorig jaar toonde Google zijn slimme assistent die kan bellen met restaurants of kappers voor het eerst tijdens de Google I/O-conferentie. Om het maken van een reservering zonder problemen te laten verkopen, praat de robot als een mens.

Helemaal onomstreden was Duplex niet. Want: mag een bellende robot zich wel voordoen als mens? Aanvankelijk meldde Google niet dat bedrijven werden gebeld door een robot, maar inmiddels maakt Duplex zich wel bekend als robot.

Samsung Galaxy S10+

In december vorig jaar introduceerde Google Duplex voor de Pixel 3 en 3 XL. Vorige maand volgden alle andere Pixel-toestellen. Bij die gelegenheid kondigde Google ook aan dat het van plan was om de nieuwe dienst in de Verenigde Staten ook uit te rollen op andere Android-toestellen (met Android 5.0 of hoger) en op iOS-apparaten (waarop Google Assistant staat geïnstalleerd).

Volgens XDA-Developers is Duplex inmiddels beschikbaar op verscheidene Android-toestellen, waaronder in ieder geval de Samsung Galaxy S10+. “Google Duplex maakt het leven een stuk eenvoudiger voor mensen die geen tijd niet hebben om zelf te bellen voor een reservering”, schrijft XDA-Developers. “Het kost minder dan een minuut en Google doet de rest.”

Vooralsnog belt Duplex alleen met restaurants om een tafel te reserveren. Afspraken met andere middenstanders, zoals kappers, maakt de robot nog niet.

Bright was bij de introductie van Duplex

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Commentaar: Google-telefonist aan de lijn? Ophangen!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore