Groepschats

WhatsApp laat gebruikers groepsgesprekken weigeren

03 april 2019 12:26 Aangepast: 03 april 2019 17:04
Archieffoto.

WhatsApp rolt vandaag de mogelijkheid uit om groepsgesprekken te weigeren. De nieuwe optie verschijnt in de privacy-instellingen van de app.

Tot nu toe konden vreemden iedereen waar zij het telefoonnummer van hadden uitnodigen voor een groepsgesprek op WhatsApp. Wie dat irritant en ongewenst vindt, kan er vanaf nu voor kiezen om zulke uitnodigingen voor groepschats standaard te weigeren.

Na een beperkte test wordt de optie om groepsgesprekken te weigeren vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. De uitrol gaat enkele weken duren, zegt WhatsApp tegen VentureBeat. Wie de optie heeft, kan die vinden de Instellingen, onder Account en dan het kopje Privacy.

Onder het nieuwe kopje 'Groepen' kan daar gekozen worden voor groepsuitnodigingen van iedereen, van niemand of alleen van bekende contacten. Wie kiest voor de optie 'niemand' wordt in het vervolg niet meer automatisch toegevoegd aan groepsgesprekken, maar krijgt een uitnodiging. Wie die accepteert, komt alsnog in het groepsgesprek terecht, wie weigert of 72 uur negeert ziet de uitnodiging weer verdwijnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voortaan dat irritante groepsgesprek kunnen weigeren: 'Dat is een zegen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van