Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Webby's

HoloLens-app van KLM genomineerd voor 'internet-Oscar'

02 april 2019 15:59 Aangepast: 02 april 2019 16:16

De app voor de Microsoft HoloLens-bril waarmee KLM medewerkers traint in augmented reality is genomineerd voor een Webby Award. Onder de Nederlandse genomineerden voor de internationale internetprijzen zijn onder andere het Anne Frank Huis en het Van Goghmuseum.

Meerdere Nederlandse organisaties zijn in de race voor een Webby Award. Dat zijn de 'Oscars van het internet'. Het publiek kan de komende weken stemmen op de genomineerden, die dinsdag zijn onthuld. Op 23 april worden de winnaars van de publieksprijzen, de People's Voice, bekendgemaakt. Zij ontvangen de awards op 13 mei.

Het Frans Hals Museum en het Anne Frank Huis zijn genomineerd in de categorie Beste website van een culturele instelling. Het Digitaal Platform Anne Frank Huis, waarmee mensen virtueel door het Achterhuis kunnen lopen, en de app Unravel Van Gogh van het Van Goghmuseum zijn genomineerd voor beste culturele app.

KLM kan een prijs winnen voor het 'beste gebruik van augmented reality', het toevoegen van virtuele beelden aan de echte omgeving. De luchtvaartmaatschappij gebruikt de HoloLens-bril om medewerkers te trainen.

Vreemde websites

De Amsterdamse vestiging van reclamebureau Wieden+Kennedy kan twee awards winnen. Een app voor de Amsterdamse artiest Necessary Explosion, die psychedelische beelden op een draaitafel projecteert terwijl de muziek speelt, is genomineerd in de categorie beste muziekapp. Ook een reclamecampagne van Wieden+Kennedy voor Nike kan in de prijzen vallen.

In de categorie 'weird' (vreemde websites) zijn twee Amsterdamse genomineerden. Studio Job (kunstenaars Job Smeets en Nynke Tynagel) en Below the Surface (archeologische vondsten uit de aanleg van de Noord-Zuidlijn) nemen het onder meer op tegen een site vol stuiterende katten.

De Webby Awards staan ook bekend om de dankredes. Winnaars mogen maar vijf woorden zeggen als ze hun prijs in ontvangst nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore