Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Brandblusser 2.0

Brand? Gooi het vuur uit met deze vaas van Samsung

03 april 2019 18:53 Aangepast: 03 april 2019 18:58

Bij een brand heb je deze vaas snel bij de hand. Samsungs Fire Vase is een brandblusser die je wel binnen handbereik in huis zet.

Een brandblusser staat niet mooi in je interieur. Samsung presenteert daarom de fire vase: een rode vaas waarmee je een brand blust door hem in het vuur te gooien.

In Zuid-Korea, waar Samsung gevestigd is, is het hebben van een brandblusser in huis sinds 2017 verplicht. Uit onderzoek blijkt dat 58 procent van de huishoudens die blusser niet in huis heeft. Dan kun je boetes uitdelen, of er op een positieve manier iets aan doen. Dus kreeg campagnebureau Cheil opdracht een brandblusser te ontwerpen die zo bijzonder is dat je hem juist in huis wil halen.

In het zicht

Mooie bijkomstigheid is dat je deze blusser in het zicht en dus binnen handbereik hebt, terwijl een reguliere brandblusser vaak achter een kastdeurtje of ergens staat waar hij wordt vergeten.

Met een video waarin een Koreaanse celebrity met een fire vase een brand uitgooit werd de campagne verspreid. Uiteindelijk zijn in drie maanden tijd 100.000 vuurvazen over woningen verdeeld. Dat verhoogt het percentage huizen met brandblussers met 8 procent. Vanwege de positieve respons brengt Samsung nu nog eens 200.000 fire vases extra in omloop.

Kaliumcarbonaat

Maar hoe werkt zo’n fire vase? De rode glazen vaas heeft een dubbele wand die is gevuld met kaliumcarbonaat. Als je de vaas kapot gooit, komt de kleurloze vloeistof vrij. Dat heeft een snel afkoelend effect waarbij zuurstof opgenomen wordt, zodat een vuurtje dooft.

Briljante manier om brandblussers binnen handbereik te krijgen. Misschien een ideetje voor een brandverzekeringsmaatschappij om in Nederland met een bloemetje inclusief vaas langs de Nederlandse deuren te gaan?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van