Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bestellen vanaf 1 mei

De VR-bril van Valve verschijnt in juni

02 april 2019 14:32 Aangepast: 02 april 2019 14:33

Valve, game-uitgever en uitbater van gamewinkel Steam, heeft zijn aanstaande virtual-reality-bril Index per ongeluk al aangekondigd. De VR-bril komt in juni op de markt.

Valve plaatste de productpagina van Index te vroeg in zijn gamewinkel. Dat ontdekte de bekende game-twitteraar @Wario64. De pagina bevatte lang niet alle informatie over de nieuwe VR-bril, maar de informatie is wel correct. Dat zegt Valve-marketingtopman Doug Lombardi tegen The Verge.

Duidelijk is dat de Index-bril een ingebouwde koptelefoon heeft. De oorschelpen hebben een opvallend open ontwerp, mogelijk zodat de gebruiker zijn omgeving nog kan horen. De headset ondersteunt DisplayPort 1.2 en USB 3.0, en heeft minstens een Nvidia GTX 970-videokaart nodig, al raadt Valve een GTX 1070 aan. Ook zou de bril een eigen basisstation krijgen.

Controllers

Tegen The Verge zegt Lombardi dat de VR-bril wordt geleverd met controllers, die sterk zouden lijken op de Knuckles-controllers die Valve aan game-ontwikkelaars verkoopt, voor gebruik met de HTC Vive. Die VR-bril is ontwikkeld in samenwerking met Valve.

De Valve Index wordt op 1 mei aangekondigd en is dan direct vooruit te bestellen. De bril zou vanaf 15 juni geleverd worden. Een prijs is nog onbekend. 

De meest verkochte VR-bril is op dit moment Sony's PlayStation VR, gevolgd door de Oculus Go.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore