Alleen in Korea

Eerste 5G-telefoon Samsung vrijdag te koop

02 april 2019 09:08 Aangepast: 02 april 2019 10:53
Beeld © Getty

Samsung start deze week met de verkoop van zijn eerste 5G-telefoon. De Galaxy S10 5G is voorlopig alleen in Zuid-Korea verkrijgbaar.

Samsung heeft aangekondigd op 5 april de eerste 5G-smartphone op de markt te brengen. In eerste instantie is de telefoon alleen in thuisland Zuid-Korea te koop. Met 5G-technologie zijn tot 100 keer hogere datasnelheden te halen.

Volgens het persbericht heeft Samsung de afgelopen tien jaar met providers gewerkt aan de uitrol van 5G in Zuid-Korea. Sinds december 2018 is daar al een 5G-netwerk in de lucht.

Met de nieuwe Samsung Galaxy S10 5G moet het direct mogelijk zijn om van het netwerk gebruik te maken. De telefoon heeft ook een 4G-antenne voor momenten zonder 5G-verbinding.

'20 keer sneller'

Samsung belooft met het toestel tot ongeveer 20 keer sneller internet, waardoor 4K-streamen en virtual reality zonder haperingen of wachtbalkjes mogelijk is. De Samsung Galaxy S10 5G ziet er hetzelfde uit als de Galaxy S10, maar is met 6,7 inch een stukje groter.

Ook heeft de telefoon een Time of Flight-meter waarmee afstanden te meten zijn. De Huawei P30 Pro heeft dezelfde vierde 'camera'. De batterij is met 4500 mAh ook groter dan de andere S10-telefoons.

De officiële prijs is nog niet bekend. Volgens geruchten gaat het toestel omgerekend 1100 euro kosten. De S10 5G komt nog lang niet naar Nederland, maar wordt wel snel verwacht in de VS.

Nederland

De invoering van 5G in Nederland wacht nog op een grote veiling van frequenties die deels voor 5G geschikt zijn. Die veiling zou eind dit jaar of in 2020 kunnen plaatsvinden. In Eindhoven moeten later dit jaar nieuwe tests met 5G plaatsvinden. Het kabinet wil dat providers een minimale snelheid garanderen voor een 5G-verbinding. 

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van