Reorganisatie

Sony gaat helft personeel smartphonedivisie ontslaan

30 maart 2019 16:31 Aangepast: 30 maart 2019 16:37

De helft van de werknemers van de smartphonedivisie van Sony kan in het komende jaar zijn baan kwijtraken.

Sony gaat zijn smartphonedivisie reorganiseren vanwege de tegenvallende verkopen. Het toch al niet heel indrukwekkende marktaandeel van Sony op de smartphonemarkt liep de afgelopen jaren terug tot minder dan 1 procent. In 2018 verkocht het bedrijf zo’n 6,5 miljoen smartphones: een halvering in vergelijking met een jaar eerder.

De tegenvallende resultaten zorgen ervoor dat de helft van de 4.000 banen bij de smartphonedivisie op de tocht staan, schrijft Nikkei Asia Review. In Japan zal een deel van de getroffen werknemers een baan elders in het bedrijf aangeboden krijgen. In Europa en China krijgen werknemers een ontslagpremie mee.

Fabriek in China dicht

Eerder deze week meldde Reuters al dat Sony zijn smartphonefabriek in Beijing gaat sluiten. Daardoor blijft alleen de smartphonefabriek van Sony in Thailand over. Daarnaast zal Sony een deel van het productieproces uitbesteden.

De smartphonedivisie van Sony lijdt in het gebroken boekjaar dat deze maand eindigt, een verlies van 95 miljard yen (764 miljoen euro), schrijft Reuters. Daarmee is de divisie volgens Nikkei Asia Review het enige verlieslatende onderdeel van het Japanse bedrijf, dat volgend jaar weer winst hoopt te boeken met zijn smartphones.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Sony-smartphone doet alles net even anders

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van