Tech

'Inkomsten Apple App Store verdubbelen tot 2023'

29 maart 2019 19:33 Aangepast: 29 maart 2019 19:32

Binnen vijf jaar zal het bedrag dat consumenten uitgeven in de App Store van Apple verdubbelen. De meeste Amerikanen zijn nog niet heel erg onder de indruk van het tv-aanbod van Apple.

Volgens Sensor Tower zullen consumenten in 2023 maar liefst 96 miljard dollar uitgeven in de App Store van Apple. Ter vergelijking: dat is bijna net zoveel als de totale omzet van Huawei in 2018.

Een omzet van 96 miljard dollar betekent ook een stijging van 104 procent ten opzichte van vorig jaar, toen Apple-gebruikers nog 47 miljard dollar kwijt waren in de App Store, schrijft 9To5Mac.

De App Store zal in 2023 goed zijn voor 62 procent van alle uitgaven aan mobiele apps, verwacht Sensor Tower. De marktvorser voorspelt dat Google Play in dat jaar goed zal zijn voor een omzet van 60 miljard dollar. Vorig jaar draaide Google Play nog een omzet van 20 miljard dollar.

Meer inkomsten uit diensten

De voorspellingen van Sensor Tower moeten de directie van Apple als muziek in de oren klinken. Nu de groei er uit is bij de iPhone, heeft het bedrijf hoge verwachtingen van diensten. Denk daarbij aan Apple Music en de iCloud maar ook aan het eerder deze week aangekondigde Apple TV+ of Apple News+.

Ook de toegenomen verkoop van apps en de stijgende inkomsten uit in-app-verkopen (zoals bij populaire games als Fortnite) moeten ervoor zorgen dat de omzet van Apple blijft stijgen.

Peiling

Uit een peiling die Business Insider hield onder consumenten blijkt overigens dat ruim de helft van de respondenten nog niet warm loopt voor het gebundelde aanbod van tv-kanalen en streamingdiensten door Apple. Van de ondervraagden zegt 54 procent dat ze zeker niet of waarschijnlijk niet zullen gebruiken.

Beluister ook onze podcast: Waarom Apple elke maand geld van je wil zien.

Videodienst Apple TV+: dit weten we tot nu toe

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: Wat is Apple van plan met zijn nieuwe diensten?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore