Tech

Robotarm Google kan beter gooien dan mensen

29 maart 2019 13:29 Aangepast: 29 maart 2019 13:35

Onderzoekers van Google hebben samen met verschillende technische universiteiten een robotarm ontwikkeld die willekeurige voorwerpen naar de gewenste plaats kan gooien.

De TossingBot leert zichzelf om objecten op te pakken en met grote trefzekerheid ergens naartoe te gooien. De robotarm kan beter gooien dan de ontwikkelaars die hem hebben ontwikkeld. De TossingBot blijkt ook trefzeker als de voorwerpen asymmetrisch zijn.

Daarmee zou het apparaat interessant kunnen zijn voor het gebruik in magazijnen bij het sorteren van voorwerpen, schrijft IEEE Spectrum. Volgens de ontwikkelaars kan de robot kan het oppakken en gooien redelijk snel onder de knie krijgen. Binnen een uur of twee heeft het apparaat door hoe het met een nieuw voorwerp moet omgaan.

Met lange voorwerpen, zoals een pen, heeft de TossingBot meer moeite. Zeker in het begin belandden de pennen vaak per ongeluk op het bureau van een onderzoeker, als de robotarm de pen bij een van de uiteinden oppakte.

Boston Dynamics

Ook Boston Dynamics timmert aan de weg met een robot die mogelijk interessant is voor gebruik in magazijnen. De nieuwe versie van de Handle-robot kan razendsnel dozen op elkaar stapelen, zo blijkt uit een video die Boston Dynamics donderdag online heeft gezet. Zoals gebruikelijk bij Boston Dynamics is de Handle-robot vooralsnog alleen een prototype.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze robot ontpopt zich tot een freerunner

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`