Twee scharnieren

Xiaomi toont weer nieuwe opvouwbare smartphone

28 maart 2019 18:40 Aangepast: 28 maart 2019 18:41

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft meer laten zien van de opvouwbare telefoon waar het aan werkt. Het toestel vouwt met twee scharnieren.

Bijna elke opvouwbare telefoon die tot nu toe is onthuld, wordt op een andere manier gevouwen. De Galaxy Fold van Samsung vouwt naar binnen, met aan de buitenkant een extra scherm, de Huawei Mate X vouwt juist buitenom dubbel. Dat geldt ook voor de aanstaande vouwtelefoon van Xiaomi, zagen we eerder.

Het toestel van Xiaomi wordt niet in de lengte maar in de breedte gevouwen. De zijkanten worden achter de telefoon geklapt, zodat het midden overblijft als kleiner telefoonscherm. Xiaomi heeft nu nieuwe beelden van zijn telefoon laten zien op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Vlotte gebarenbesturing

De video toont dat het toestel van Xiaomi in ieder geval in tabletmodus gebarenbesturing heeft. Een app wordt afgesloten als de gebruiker vanaf de schermrand veegt. Ook valt op dat alle handelingen heel vlot gebeuren, zowel het sluiten van de app, het draaien van de interface en het uiteindelijke aanpassen naar de gevouwen modus. Bij die laatste stap is nog wel enige flikkering te zien. Het gaat duidelijk om een apparaat dat nog niet helemaal af is.

Xiaomi zei zelf eerder dat het getoonde toestel een prototype is en dat de reactie van gebruikers zal bepalen of het toestel er daadwerkelijk komt. Later wezen geruchten echter op een lancering in het tweede kwartaal van dit jaar.

Samsung en Huawei

De Samsung Galaxy Fold is vanaf mei verkrijgbaar in Nederland voor 2020 euro. De Huawei Mate X verschijnt in de zomer voor 2299 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gadgetmerk Xiaomi wil winkels openen in Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opvouwbare Samsung-telefoon in mei in Nederland te koop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van