Galaxy Fold

Opvouwbare Samsung-telefoon in mei in Nederland te koop

28 maart 2019 16:34 Aangepast: 19 april 2019 19:03

De opvouwbare Samsung-telefoon Galaxy Fold is in Nederland te koop vanaf 3 mei. De adviesprijs is 2020 euro. Dat maakte Samsung donderdag bekend.

De Samsung Galaxy Fold is vanaf vrijdag 26 april in Nederland vooruit te bestellen op de site van Samsung en de providers KPN, T-Mobile en Vodafone. De opvouwbare telefoon is er in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue. Volgens Samsung varieert de verkrijgbaarheid van de kleuren per aanbieder.

De telefoon wordt bij alle verkopers geleverd inclusief draadloze Galaxy Buds-oordopjes, een Kevlar-beschermhoes en een gratis reparatie bij valschade binnen het eerste jaar. De Nederlandse lancering volgt slechts kort op de Amerikaanse: in de VS is de Galaxy Fold vanaf 26 april verkrijgbaar voor 1980 dollar.

De Galaxy Fold is een vouwtelefoon die naar binnen toe inklapt. Aan de buitenkant zit een 4,6 inch scherm, opengevouwen biedt de Fold 7,3 inch schermruimte. De telefoon draait op een onbekende chip en heeft een accu in twee helften met een totale capaciteit van 4360 mAh. De telefoon heeft achterop die camera's: 12 megapixel normaal en telefoto en een 16 megapixel groothoeklens.

Samsung is niet de enige fabrikant die binnenkort een opvouwbare smartphone op de markt brengt. Concurrent Huawei introduceert later dit jaar de opvouwbare smartphone Mate X. Ook het Chinese merk Xiaomi werkt aan een opvouwbaar toestel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Samsung werkt aan nog twee opvouwbare telefoons’

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore