Vastzittende toetsen

Apple zegt weer sorry voor problemen met toetsenborden

27 maart 2019 18:11 Aangepast: 27 maart 2019 19:29

Apple bevestigt dat gebruikers van recente MacBook Pro's en MacBook Airs problemen ondervinden met het toetsenbord. Dat terwijl het bedrijf vorig jaar aanpassingen deed om de problemen te voorkomen.

Apple heeft in een verklaring aan The Wall Street Journal zijn excuses aangeboden voor problemen met sommige toetsenborden in de 2018-modellen van de MacBook Pro en de MacBook Air. In de zomer van 2018 startte Apple al een reparatieprogramma voor het toetsenbord van de eerdere generatie MacBook Pro's, zodat gebruikers een kapot toetsenbord gratis konden laten vervangen.

In de nieuwe versie van de MacBook Pro en de MacBook Air deed Apple aanpassingen aan het vlindermechanisme in het toetsenbord. Zo werd een siliconen membraan toegevoegd, zodat toetsen minder last van stof en zand zouden hebben. Daardoor werd het typen ook iets stiller.

Die aanpassingen hebben de problemen niet volledig opgelost in de nieuwe laptops, meldde The Wall Street Journal. Apple bevestigt dat: “We zijn ervan op de hoogte dat een klein aantal gebruikers problemen ondervindt met het derde generatie vlindertoetsenbord." Gebruikers die last hebben van vastzittende toetsen kunnen contact opnemen met de klantenservice van Apple. 

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Maak kans op een Bright-shirt: raad het geluid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van