Dynamische e-mails

Gmail maakt e-mails iets interactiever

26 maart 2019 21:45 Aangepast: 27 maart 2019 12:04

Meer informatie over een hotelkamer bekijken, een enquête invullen of een reactie geven op een commentaar in Google Docs kan nu ook zonder je inbox te verlaten. Met dank aan de ‘dynamische e-mails’ die Gmail introduceert.

“Het afgelopen decennium zijn onze ervaringen op het web enorm veranderd”, schrijft Aakash Sahney, product manager van Gmail, in een toelichting op de nieuwe dynamische e-mailmogelijkheden. Statische webpagina’s hebben plaatsgemaakt voor pagina’s met veel meer interactiemogelijkheden. E-mail is daarbij achtergebleven. “Als je iets wilt doen, moet je meestal eerst een link aanklikken, een nieuw tabblad openen en een andere website bezoeken.”

Met de dynamische e-mails moet Gmail meer gaan lijken op een interactieve pagina die je niet meer hoeft te verlaten om iets te doen. Bedrijven kunnen daardoor bijvoorbeeld eenvoudiger berichten sturen waarbij de ontvangers niet meer hoeven door te klikken als ze meer te weten willen komen over een product of dienst.

En wie samen met collega’s werkt aan een Google Doc hoeft het betreffende document niet meer helemaal te openen om te reageren op een commentaar. In plaats daarvan wordt het nu mogelijk direct vanuit een mail een reactie door te geven.

Eerst alleen op het web

Gmail begint dinsdag met het uitrollen van de mogelijkheid om gebruik te maken van dynamische e-mails. Vooralsnog bestaat de nieuwe functionaliteit alleen als je de webinterface van Gmail gebruikt, maar Google belooft dat mobiele ondersteuning snel zal volgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google blokkeert gendervooroordelen in Gmail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van