Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Reorganisatie

Gamestudio Electronic Arts ontslaat 350 medewerkers

26 maart 2019 19:56 Aangepast: 26 maart 2019 22:36

De Amerikaanse gamestudio Electronic Arts (EA) ontslaat 350 van zijn 9.000 werknemers.

De ontslagronde – door EA in een verklaring omschreven als een ‘update van onze organisatie’ – heeft vooral gevolgen voor de afdelingen marketing en publishing en voor de vestigingen in Japan en Rusland. “Dit zijn belangrijke maar erg moeilijke beslissingen die we niet lichtvaardig nemen”, schrijft Andrew Wilson, ceo van EA.

Hoewel de omzet in het laatste kwartaal 11 procent hoger was dan een jaar eerder, stelde Wilson bij de presentatie van de cijfers dat EA een moeilijk kwartaal achter de rug had, waarin de prestaties achterbleven bij de verwachtingen. Onder meer de verkopen van Battlefield V vielen tegen.

'Intense concurrentie'

Volgens Wilson was er het afgelopen jaar sprake van “intense concurrentie en ingrijpende veranderingen” in de gamesindustrie. De meest succesvolle game van 2018 was Fortnite, dat met een omzet van 2,4 miljard dollar de opbrengsten van andere gratis én betaalde games overtrof. Hoewel Fortnite gratis is te spelen, verdient ontwikkelaar Epic Games toch flink aan in-game aankopen.

Vorige maand maakte Activision-Blizzard, de grootste gamestudio in de Verenigde Staten, al het ontslag van 800 medewerkers bekend.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore