Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ook een nachtkastje

Dit is de eerste speaker van Ikea en Sonos

26 maart 2019 09:01 Aangepast: 26 maart 2019 09:01
Beeld © IKEA

Als inzending voor een designaward zijn de eerste beelden opgedoken van de speaker Symfonisk, die Ikea en Sonos volgende maand introduceren.

Ikea presenteert op 9 april de nieuwe slimme speaker die het samen met Sonos heeft ontwikkeld. Maar de eerste foto's van de speaker Symfonisk zijn er nu al, omdat Ikea een aantal Red Dot-ontwerpawards heeft gewonnen voor het design.

Te zien is dat de speaker zowel verticaal als horizontaal kan staan. Met een bijgeleverde muurklem kan de speaker zelfs dienen als een plankje, bijvoorbeeld voor naast het bed. Staand is de speaker tegelijkertijd een boekensteun. Het ontwerp is vergelijkbaar met het prototype dat de bedrijven in juni 2018 toonden.

Prijs nog onbekend

Het is gerust een bijzondere samenwerking te noemen, omdat de speaker niet te duur mag zijn voor Ikea, maar ook niet te slecht voor Sonos. Een prijs is nog niet genoemd, maar hij zal in ieder geval minder kosten dan de goedkoopste Sonos-speaker, de Sonos Play:1 van 179 euro. 

De afmetingen van de speakers zijn aangepast aan het Ikea-kastensysteem, zodat ze daar eenvoudig in geïnstalleerd kunnen worden. De speakers zullen ook toe te voegen zijn aan de bestaande Sonos-app, zodat huidige Sonos-gebruikers relatief goedkoop hun systeem kunnen uitbreiden.  

Vorig jaar bracht Ikea al twee eigen bluetooth-speakers op de markt onder de naam Eneby.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore