Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Niet in Nederland

Apple start eigen creditcard Apple Card

25 maart 2019 18:46 Aangepast: 25 maart 2019 23:44
Beeld © Apple

Apple heeft een eigen betaalkaart aangekondigd. Apple Card is een digitale creditcard, maar is voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar.

Volg Bright

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor een video over de nieuwe Apple-diensten

In samenwerking met Goldman Sachs en Mastercard brengt Apple een nieuwe creditcard op de markt genaamd Apple Card. De digitale betaalkaart is vrij van maandelijkse kosten en heeft een beloningssysteem.

De creditcard werkt nauw samen via Apple Pay, het betaalsysteem waarmee iPhone- en Apple Watch-gebruikers contactloos kunnen betalen. Apple Pay is nog niet beschikbaar in Nederland en dat geldt ook voor de Apple Card.

Voor elke betaling met de creditcard via Apple Pay krijgen gebruikers 2 procent teruggestort op hun rekening, via het spaarprogramma Daily Cash. Aankopen in Apple Stores of van Apple-diensten zorgen zelfs voor 3 procent terugbetaling. De kaart heeft geen vaste maandelijkse kosten.

Fysieke kaart

Mocht Apple Pay niet ondersteund worden, dan is er altijd nog een fysieke kaart, gemaakt van titanium. Deze lijkt meer op een visitekaartje van een Apple-medewerker dan op een creditcard: er staan namelijk geen nummers, cvc-code of handtekening op de kaart. Deze zijn alleen te vinden in de digitale Apple-portemonnee. De Wallet-app op iOS geeft gebruikers inzicht in betalingen, limieten en facturen.

De kaart is voorlopig alleen aangekondigd voor de Verenigde Staten. Daar komt de kaart deze zomer op de markt.

Apple kondigde vanavond ook de videodienst Apple TV+ en de gamedienst Apple Arcade aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore