Berichtendienst

WhatsApp wil laten zien hoe vaak bericht is doorgestuurd

24 maart 2019 12:28 Aangepast: 24 maart 2019 13:32
Archieffoto Beeld © Bloomberg

WhatsApp werkt aan een nieuwe functionaliteit die gebruikers in staat stelt om te zien hoe vaak een bericht is doorgestuurd.

Volgens WABetaInfo, dat de nieuwe functionaliteit ontdekte, zal de informatie over het aantal malen dat een bericht is doorgestuurd, alleen beschikbaar zijn voor verzenders van berichten. Wie wil uitvinden hoe vaak een ontvangen bericht al is doorgestuurd, moet het betreffende bericht dus zelf weer doorsturen.

De nieuwe functionaliteit is nog niet beschikbaar, maar zal volgens WABetaInfo worden uitgerold in de volgende beta van de berichtendienst.

Veel doorgestuurd

Als een bericht vijf keer of meer is doorgestuurd, dan voorziet WhatsApp het bericht van het predicaat ‘frequently forwarded’. Vanaf dat moment is het precieze aantal keren dat een bericht is doorgestuurd, niet meer beschikbaar: gebruikers weten alleen dat het betreffende bericht minimaal vijf keer is geforward.

Ook ontvangers van dergelijke veel doorgestuurde berichten, krijgen de melding ‘frequently forwarded’ te zien. Zij kunnen daaruit vervolgens de conclusie trekken dat het spam of onjuiste informatie bevat, als de inhoud van het bericht daar aanleiding toe geeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp test 'omgekeerd plaatjes zoeken' tegen nepnieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van