Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Net als Galaxy S10

'Nieuwe iPhone kan andere apparaten draadloos opladen'

24 maart 2019 10:27 Aangepast: 24 maart 2019 10:30

In navolging van de Samsung Galaxy S10 zal ook de nieuwe iPhone, die later dit jaar verschijnt, in staat zijn om andere apparaten draadloos op te laden.

Zo wordt het onder meer mogelijk om je Apple Watch op te laden door het horloge bovenop de iPhone te leggen. Dat schrijft het Japanse Apple-blog Macotakara, dat zich baseert op Chinese toeleveranciers.

Het draadloos opladen met behulp van de iPhone zou ook een uitkomst zijn voor de nieuwe AirPods die worden geleverd met een draadloos oplaadbaar doosje. Met de Galaxy S10, die Samsung vorige maand lanceerde, is het nu al mogelijk om bijvoorbeeld een ander toestel of de draadloze oordopjes Galaxy Buds op te laden.

Macotakara is niet de eerste bron die stelt dat Apple het mogelijk wil maken om andere apparatuur draadloos op te laden met behulp van de iPhone. Vorige maand voorspelde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo ook al dat de iPhone 11 Wireless Powershare zal krijgen.

Nieuwe laadkabel

Volgens Macotakara zal de iPhone 11 ook worden voorzien van een nieuwe laadkabel, waarmee snelladen (18 W) mogelijk wordt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Samsung werkt aan tv met draadloze stroom'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore