Ga naar de inhoud
Mobile-only

In India kost Netflix maar 3,20 euro per maand

Beeld © Getty Images

In India hoef je maar 3,20 euro te betalen voor je Netflix-abonnement. Nadeel: met het betreffende abonnement kun je alleen maar op je mobiel of tablet kijken.

Het mobile-only abonnement kost 250 rupees, oftewel 3,20 euro. Een normaal abonnement op de streamingvideodienst kost het dubbele in India. Met het goedkope abonnement kun je het aanbod van Netflix op een mobiel apparaat bekijken, in SD.

Volgens Netflix betreft het goedkopere abonnement een test. “We testen verschillende opties in bepaalde landen, waarbij leden Netflix kunnen kijken op hun mobiel voor een lagere prijs en voor een kortere abonnementsperiode”, aldus een woordvoerder van Netflix tegenover de Economic Times.

Belangrijke markt

Ook met het goedkope abonnement is Netflix volgens de Economic Times nog altijd de duurste videodienst van het land. Zo kosten de goedkoopste videoabonnementen van concurrenten Hotstar en Amazon Prime respectievelijk 199 en 129 rupees (2,55 en 1,65 euro) per maand.

India is met zijn 1,3 miljard inwoners een belangrijke markt voor Netflix. Het bedrijf heeft sinds vorig jaar een kantoor in Mumbai en heeft opdracht gegeven voor de productie van twaalf lokale series en twaalf films in het land.

Goedkope data

Dat Netflix in India experimenteert met een mobile-only abonnement mag niet verbazen. In geen enkel ander land zijn de tarieven voor mobiele data zo laag als daar. Uit een inventarisatie van onderzoeksbureau Cable bleek eerder deze maand dat mensen in India gemiddeld 23 eurocent per gigabyte betalen. In Nederland is dat gemiddeld 7,06 euro.

Netflix
Lees ook:
Netflix test 'duurder abonnement' in Nederland
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl