Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Battle royale

Maker Fortnite: 35 procent van onze spelers is vrouw

21 maart 2019 13:18 Aangepast: 21 maart 2019 14:40
Beeld © Epic Games

De populaire game Fortnite heeft nu wereldwijd 250 miljoen actieve spelers, waarvan 35 procent vrouw is.

Dat zegt Tim Sweeney, topman van Fortnite-uitgever Epic Games, in gesprek met Engadget. In december lag het aantal spelers van Fortnite nog op 200 miljoen wereldwijd. Het grootste piekmoment voor de battle-royale-game was 10,8 miljoen gamers die tegelijk speelden. "Het is de eerste shooter met veel vrouwelijke spelers. Het aandeel vrouwelijke spelers wordt geschat op zo'n 35 procent, maar waarom is het geen 50 procent?", vraagt Sweeney zich af.

Met de groeiende cijfers staat Fortnite nog steeds bovenaan als zowel populairste online game, als populairste game in zijn genre. Dat battle-royale-genre kreeg er begin dit jaar een populaire nieuwe titel bij: Apex Legends. Die game passeerde begin maart de 50 miljoen spelers. Het is nog niet bekend of Apex Legends sneller groeit dan Fortnite, dat tijdens zijn eerste maanden geen groeicijfers deelde.

Fortnite is ook mobiel speelbaar

Het vergelijken van de twee games is lastig, omdat Fortnite in tegenstelling tot Apex Legends ook speelbaar is op Android en iOS. Dat maakt het aantal potentiële spelers van Fortnite vooralsnog veel groter. Fortnite heeft bovendien eerder snel geschakeld. De game begon niet als battle-royale-game, maar zag dankzij het succes van de game PUBG de groeiende populariteit van het genre. Daarop werd Fortnite snel aangevuld met zo'n modus, en die modus wordt nog steeds uitgebouwd.

Met 100 tegelijk in een level

Bij battle-royale-games worden spelers vaak met honderd personen tegelijk in een level losgelaten, zonder wapens en voorwerpen. Terwijl het level krimpt schakelen spelers elkaar uit, de winnaar is degene die tot het laatst overblijft.

De games zijn veelal gratis speelbaar, makers verdienen aan zaken als cosmetische voorwerpen of toegang tot tijdelijke evenementen en competities binnen de game. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apex Legends heeft na maand al 50 miljoen spelers

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Luister de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore