Uber Freight

Uber biedt vrachtdienst in Nederland aan

20 maart 2019 15:57 Aangepast: 20 maart 2019 16:00

Vrachtdienst Uber Freight gaat binnenkort in Nederland van start. Met de Uber-dienst worden vrachtwagenchauffeurs en opdrachtgevers aan elkaar gekoppeld.

Nederland is het eerste Europese land waar Uber de vrachtmarkt op gaat. Dat gebeurt in de komende weken. Uber Freight is al twee jaar actief in de Verenigde Staten.

Volgens Uber maakt de Freight-dienst het voor bedrijven makkelijker om een vervoerder te vinden. Bovendien hoeft niet over de prijs onderhandeld te worden en kan via de app continu in de gaten worden gehouden waar de lading zich bevindt. Voor vervoerders zou het gemakkelijker zijn om nieuwe opdrachten te vinden en zou de betaling snel geregeld worden.

Uber benadrukt dat niet alleen kleine zelfstandigen, maar alle vervoerders Uber Freight kunnen gebruiken. Volgens het Amerikaanse bedrijf wordt een vijfde van alle vrachtwagenkilometers zonder vracht afgelegd en is er een nijpend tekort aan chauffeurs. Uber denkt de markt efficiënter te kunnen maken.

Het bedrijf zegt zich aan alle Nederlandse en Europese wetten en regels te gaan houden. Uber Freight opereert als een zogenaamde 'expediteur'. "Dit betekent dat we verladers die hun goederen willen verzenden, kunnen koppelen aan vervoerders die voldoen aan de toepasselijke regels", schrijft Uber.

Het bedrijf wil de vrachtdienst later ook in andere Europese landen introduceren. Uber biedt in Nederland ook langer de etenbezorgdienst Uber Eats.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Uber gebruikte spionagesoftware tegen Australische rivaal'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla-vrachtwagen nu te reserveren, ook in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van