Alex Jones

YouTube verwijdert kanaal met complottheorieën Christchurch

19 maart 2019 20:59 Aangepast: 20 maart 2019 09:28

YouTube heeft een kanaal verwijderd met video’s van complotdenker Alex Jones. In een recente video beweerde hij dat de aanvallen op Nieuw-Zeelandse moskeeën in scène waren gezet.

In augustus vorig jaar verwijderde YouTube al verscheidene kanalen van Alex Jones. Jones gelooft onder meer gelooft dat de aanslagen van 11 september 2001 het werk waren van de Amerikaanse regering. Ook is hij de overtuiging toegedaan dat de overheid alles in het werk stelt om kikkers homoseksueel te maken.

Via het YouTube-kanaal Resistance News, dat 64.000 abonnees had, werden nog altijd video’s van Jones verspreid, meldde Media Matters op dinsdag. YouTube besloot daarop het kanaal te verwijderen. Wie de pagina van Resistance News nu bezoekt, krijgt de melding dat het betreffende account “is beëindigd vanwege schending van de servicevoorwaarden van YouTube”.

False flags

In een video die sinds maandag via het kanaal werd verspreid, verklaarde Jones dat de schutter in de moskeeën in Christchurch vermoedelijk voor een geheime dienst werkte. Om die theorie te ondersteunen toonde de Texaanse complotdenker ook beelden uit de video die de dader maakte.

De aanvallen waren volgens Jones zogeheten ‘false flags’. Daarbij ensceneert de overheid een aanval om vervolgens beleid te kunnen doordrukken. Jones is ervan overtuigd dat overheden schietpartijen organiseren om strengere wapenwetgeving te kunnen aannemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljoenen kijkers complotvideo's bosbranden Californië

Miniatuurvoorbeeld
Via WhatsApp en Google Assistent

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van