Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Games streamen

Steam Link laat je nu overal games spelen op pc of Android

15 maart 2019 14:19 Aangepast: 15 maart 2019 14:19

Gameontwikkelaar Valve heeft zijn Steam Link-dienst geüpdatet. Met Steam Link Anywhere is nu mogelijk om je games overal op een pc of Android-apparaat te spelen.

Tot nu toe konden gebruikers van Steam Link spellen alleen thuis streamen, naar apparaten op hetzelfde wifi-netwerk. Dankzij de update maakt het niet langer uit waar je bent: je hebt nu overal toegang tot je game-collectie.

Volgens Valve is Steam Link Anywhere nog ‘een vroege testversie’, en zal het systeem nog verder worden verbeterd. Gebruikers van iOS kunnen geen gebruikmaken van de dienst Apple staat Steam Link nog altijd niet toe in de App Store.

Google

De update van Steam Link vindt plaats op een pikant moment. Over enkele dagen zal Google zijn streamingdienst voor games, Project Stream, onthullen tijdens de grote gamebeurs Game Developers Conference in San Francisco. Bij die gelegenheid presenteert Google vermoedelijk ook een eigen spelcomputer.

Ook andere partijen zijn volop bezig met game-streamingdiensten. Sony (PlayStation Now) en Nvidia (GeForce Now) zijn al actief op die markt, terwijl Microsoft en Amazon ook werken aan eigen diensten. Microsoft gaf deze week zijn eerste live demonstratie van het streamen van XboX-spellen naar smartphones met Project Xcloud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Google lanceert ook spelcomputer in maart'

Meer tech-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore