Tech

Airbus test drone-bezorging naar schepen

15 maart 2019 16:41 Aangepast: 15 maart 2019 16:51

Airbus heeft in Singapore voor het eerst met een drone een pakket afgeleverd op een schip. De drone bezorgde een pakketje van 1,5 kg op een schip dat 1,5 kilometer van de kust voor anker lag.

Airbus zegt dat de drone van een basisstation op een pier opsteeg en het pakketje veilig op het dek van het schip deponeerde, om vervolgens weer terug te vliegen naar de wal. De retourvlucht van de bezorgdrone duurde zo'n tien minuten.

De drones die Airbus in deze test gebruikt kunnen ladingen tot 4 kilo door de lucht vervoeren. De drones vliegen autonoom en volgen een van te voren uitgestippelde route naar schepen die tot 3 kilometer ver langs de kust voor anker liggen.

Momenteel worden de bezorging door kleine boten gedaan, maar de drones kunnen dat tot zes keer sneller en tegen een kostprijs die 90 procent lager ligt, zegt de vliegtuigfabrikant. Airbus werkte voor de test samen met het logistiekbedrijf Wilhelmsen Ship Service.

Singapore wil drones niet alleen voor bezorging naar schepen inzetten, maar ook voor beveiliging, inspecties en andere taken.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

IJsland staat als eerste bezorgdrones toe

Miniatuurvoorbeeld
Volg de Bright update

Nieuw: luister naar het technieuws

`