Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geen gat, geen notch

Samsung werkt aan smartphone met camera onder het scherm

14 maart 2019 18:27 Aangepast: 14 maart 2019 18:27

Samsung werkt aan telefoons met een selfiecamera die onder het scherm verstopt zit. De nieuwe smartphones hebben dan geen inkeping bovenin het scherm of een gaatje in het scherm meer nodig.

Schermranden, inkepingen en gaatjes in het scherm worden overbodig in de volgende generatie smartphones. Dat zegt Yang Byung-duk, hoofd van de research & development-afdeling van Samsungs schermdivisie, tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap News. "Hoewel het niet mogelijk is om de komende 1 tot 2 jaar een full-screen telefoon te maken, kan de technologie op een punt komen waarbij het cameragat onzichtbaar is, zonder de functie van de camera te belemmeren", aldus Byung-duk.

Samsung bracht onlangs de Galaxy S10-telefoons uit. Die smartphones hebben een gaatje in het scherm voor de selfiecamera. Volgens Yang is het cameragat een mijlpaal voor Samsung: het is het eerste oled-scherm met zo'n ronde inkeping. Het einddoel is wel om de noodzaak voor zo'n gat of een scherminkeping (notch) helemaal weg te nemen.

Infinity-scherm

Dat streven benoemde Samsung eind vorig jaar ook al tijdens een presentatie. Het bedrijf noemde toen vier typen schermen, waarvan drie met inkeping: de Infinity U, V en O. De letters slaan op de vorm van de scherminkeping, uiteindelijk wil Samsung naar een Infiniti-scherm zonder letter en dus ook zonder inkeping.

Het is niet duidelijk of Samsung ook van plan is om zijn scherm met onzichtbare camera ook daadwerkelijk over twee jaar al op de markt te brengen.

Concurrentie

Onlangs bleek uit een patent dat ook telefoonmaker Essential werkt aan een scherm waar de selfiecamera achter zit. Verschillende Chinese telefoonmakers hebben de afgelopen maanden telefoons met een uitschuivende camera gepresenteerd, als alternatieve methode om zonder scherminkeping toch een toestel met onbelemmerd scherm te leveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Honor lanceert eerste telefoon met camera-gat in Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Volg de Bright Update

Luister de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore