Veeg naar links

Twitter voegt Instagram-achtige schuifcamera toe

13 maart 2019 15:49 Aangepast: 13 maart 2019 15:49

De camera in Twitter wordt voortaan geopend door vanuit de tijdlijn naar links te vegen. De verbeterde camerafunctie heeft nieuwe opties voor taggen.

De functie wordt vanaf woensdag uitgerold in de Twitter-apps voor Android en iOS. Gebruikers kunnen de camera voortaan openen door vanaf de tijdlijn naar links te vegen, zoals dat in Instagram al langer kan door naar rechts te vegen. Met die nieuwe camera kunnen foto's en video's worden gemaakt en livestreams via Periscope worden gestart.

De foto's en video's kunnen worden voorzien van een gekleurde titelbanner, die extra moet opvallen in de tijdlijn van Twitter. Foto's die met de functie gemaakt worden, zouden groter worden weergegeven in de tijdlijn van Twitter. Op basis van de locatie gaat Twitter ook tags en locaties voorstellen om aan de titelbanner toe te voegen. Dat begint bij grote Amerikaanse sportevenementen, maar de opties moeten snel worden uitgebreid.

De nieuwe camera van Twitter is totaal gericht op het zelf maken van nieuwe foto's en video's. Er is geen toegang tot eerder gemaakte beelden vanuit de camera. Wie zulke foto's of video's op Twitter wil zetten, kan dat net als voorheen doen door ze aan een tweet toe te voegen.

Miniatuurvoorbeeld
Volg de Bright Update

Luister de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore