Ga naar de inhoud
Tesla Semi

Tesla-vrachtwagen nu te reserveren, ook in Nederland

Beeld © Tesla

Vanaf vandaag is op de site van autofabrikant Tesla een nog te produceren elektrische vrachtwagen te reserveren. De prijs: tot 170.000 euro.

Tesla is vandaag begonnen met de voorverkoop van de Tesla Semi, de eerste elektrische vrachtwagen van het bedrijf. In november 2017 werd het model al aangekondigd, maar pas sinds vandaag is het mogelijk om een truck te reserveren.

Daarvoor moeten geïnteresseerde bedrijven wel diep in de buidel tasten. Een reservering kan gemaakt worden vanaf 17.000 euro. Maar wil je bij de eerste horen, dan betaal je direct 170.000 euro voor de 'Founders-serie'. De uiteindelijke prijzen van de vrachtwagen schommelen tussen de 130.000 en 170.000 euro, zo schrijft Business Insider.

Nederland is een van de vier landen waar een Tesla Semi vanaf nu is te reserveren. Naast Nederland kan het ook in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. 

2020

Eenmaal besteld, kan het grote wachten beginnen. Tesla zegt nu dat er gestart wordt met de productie in 2020, maar het bedrijf heeft vaker vertraging opgelopen bij het leveren van bestelde voertuigen. Zo liep de productie van de meest recente Tesla, de Model 3, maanden vertraging op.

Pepsi, Walmart en Anheuser-Busch zijn hierdoor niet afgeschrikt: de bedrijven hebben al een Semi besteld. Het voertuig krijgt een bereik tot 800 kilometer en gaat van 1 naar 100 kilometer per uur in ongeveer 20 seconden, zelfs met 36.000 kilo voorraad in de bak. De Semi is volledig elektrisch en heeft vier onafhankelijke motoren op de achterassen.

Meer video's over elektrische voertuigen? Volg het Bright YouTube-kanaal

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl