Augmented reality

'Apple start eind dit jaar productie augmented-reality-bril'

08 maart 2019 17:41 Aangepast: 08 maart 2019 17:41

Apple zou eind dit jaar of begin 2020 willen beginnen met de productie van een augmented-reality-bril.

Dat meldt 9To5Mac op gezag van Ming-Chi Kuo. Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist zal Apple in het vierde kwartaal van dit jaar of anders in het eerste halfjaar van 2020 beginnen met de massaproductie van zijn bril voor augmented reality.

Kuo verwacht dat de eerste AR-bril van Apple flink zal leunen op de iPhone. De smartphone moet onder meer zorgen voor de internetverbinding en de rendering van beelden. De headset functioneert daardoor in feite vooral als scherm.

Door gebruik te maken van de rekenkracht van de iPhone kan de bril zelf een stuk lichter worden dan andere AR-brillen. Daarmee neemt Apple wel een belangrijk obstakel weg voor de acceptatie van AR-brillen die vooralsnog alleen enig succes hebben op de zakelijke markt.

ARKit

Apple-ceo Tim Cook heeft zich in het verleden meermaals positief uitgelaten over de toekomst van augmented reality. "Augmented reality kan net zo’n belangrijk idee blijken als de smartphone", aldus Cook. 

In iOS 11 lanceerde zijn eigen AR-platform, ARKit. De ARKit maakt het mogelijk om virtuele objecten op het scherm van een iPhone of iPad te plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple-oprichter Wozniak wil opvouwbare iPhone

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook gooit roer om: eerst zien, dan geloven?

Getest: Microsoft HoloLens 2

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore