Ga naar de inhoud
Netflix-rivaal

Videodienst Disney+ biedt 'alle Disney-films ooit'

Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Disney's nieuwe videodienst Disney+, die later dit jaar van start gaat, zal uiteindelijk alle Disney-films gaan aanbieden. Dat maakte Disney-ceo Bob Iger donderdagavond bekend.

Disney+, dat een grote concurrent van Netflix wordt, zal 'vrij snel na de introductie' de volledige filmcollectie van Disney beschikbaar maken voor de abonnees. Dat vertelde Disney-ceo Bob Iger tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders, melden Amerikaanse media.

Ook komen nieuwe Disney-films binnen een jaar na hun bioscooprelease beschikbaar via Disney, zo beloofde Iger. Dat geldt volgens hem bijvoorbeeld voor Captain Marvel.

Disney+ krijgt ook nieuwe series en films die speciaal voor de videodienst worden geproduceerd. Volgens geruchten zou Disney de nieuwe streamingdienst eerst in Nederland willen testen, om zo te kunnen bepalen of alles technisch goed verloopt. Daarna zou pas eind dit jaar de introductie in de VS volgen.

Nieuwe videodienst Apple

Ook Apple wil later dit jaar een eigen videodienst introduceren. De lancering van Apples streamingdienst zou vertraging hebben opgelopen, mede doordat de topmensen van het bedrijf nauw betrokken zijn bij de inhoud van de series en films die er exclusief voor worden geproduceerd.

‘Disney’s
Lees ook
‘Disney’s streamingdienst als eerste naar Nederland’
Star
Lees ook
Star Wars-delen in Disney-pretparken eerder open dan gedacht
Luister
Bright Update
Luister de Bright Podcast