Netflix-rivaal

Videodienst Disney+ biedt 'alle Disney-films ooit'

07 maart 2019 22:52 Aangepast: 07 maart 2019 23:01
Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Disney's nieuwe videodienst Disney+, die later dit jaar van start gaat, zal uiteindelijk alle Disney-films gaan aanbieden. Dat maakte Disney-ceo Bob Iger donderdagavond bekend.

Disney+, dat een grote concurrent van Netflix wordt, zal 'vrij snel na de introductie' de volledige filmcollectie van Disney beschikbaar maken voor de abonnees. Dat vertelde Disney-ceo Bob Iger tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders, melden Amerikaanse media.

Ook komen nieuwe Disney-films binnen een jaar na hun bioscooprelease beschikbaar via Disney, zo beloofde Iger. Dat geldt volgens hem bijvoorbeeld voor Captain Marvel.

Disney+ krijgt ook nieuwe series en films die speciaal voor de videodienst worden geproduceerd. Volgens geruchten zou Disney de nieuwe streamingdienst eerst in Nederland willen testen, om zo te kunnen bepalen of alles technisch goed verloopt. Daarna zou pas eind dit jaar de introductie in de VS volgen.

Nieuwe videodienst Apple

Ook Apple wil later dit jaar een eigen videodienst introduceren. De lancering van Apples streamingdienst zou vertraging hebben opgelopen, mede doordat de topmensen van het bedrijf nauw betrokken zijn bij de inhoud van de series en films die er exclusief voor worden geproduceerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

‘Disney’s streamingdienst als eerste naar Nederland’

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars-delen in Disney-pretparken eerder open dan gedacht

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van