Ga naar de inhoud
Eind mei al

Star Wars-delen in Disney-pretparken eerder open dan gedacht

Beeld © Disney Parks

Star Wars-fans kunnen eind mei al terecht in het Amerikaanse Disneyland. Dan opent daar het Galaxy's Edge-parkdeel.

Star Wars: Galaxy’s Edge gaat op 31 mei open in Disneyland in California, en op 29 augustus in Florida’s Disney World Resort, meldt Disney. Eén maar: slechts één van de twee attracties is in eerste instantie open voor bezoekers.

Smuggler’s Run is vanaf het begin voor bezoekers beschikbaar. Mensen nemen dan plaats in de cockpit van de Millennium Falcon, en moeten een smokkelaar helpen. In een volgende fase volgt de tweede attractie, Rise of the Resistance, volgens Disney-CEO Bob Iger "de meest technologisch geavanceerde en meeslepende attractie die we ooit hebben bedacht".

Muziek van John Williams

De attractie belooft uit een aantal stappen te bestaan, waarbij bezoekers de rol aannemen van een verzetsstrijder en op de vlucht moeten voor de kwaadaardige First Order, om uiteindelijk zelfs aan een Star Destroyer te ontsnappen. De opening van die attractie volgt in beide Amerikaanse Disney-parken later dit jaar.

Beide attracties spelen zich net als het parkdeel zelf af in de nieuwste Star Wars-trilogie. Componist John Williams heeft speciaal voor de attracties twee muziekstukken gemaakt. Ook komt er een roman, die het achtergrondverhaal vertelt van het stadje en de planeet waar Galaxy's Edge zich bevindt.

Disney maakte onlangs bekend hoe de parkdelen eruit gaan zien, wat er te doen is en hoe Galaxy's Edge verschilt van normale Disney-attracties. Zo werd bekend dat het realisme groter is: bezoekers worden volledig meegesleurd in de wereld van Star Wars, met alleen maar verkleed personeel, speciaal Star Wars-eten en enkel merchandising in stijl.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Kijktip:
Bekijk ook:
Kijktip: alle Star Wars-films in één supertrailer
'Nederland
Lees ook:
'Nederland krijgt wereldprimeur streamingdienst Disney+'