Remote Play

PlayStation 4 kan nu games naar iPhone en iPad streamen

07 maart 2019 20:34 Aangepast: 07 maart 2019 20:41

De nieuwste update voor de PlayStation 4 maakt het mogelijk om PS4-games naar de iPhone en iPad te streamen.

Remote Play was al langer beschikbaar voor Windows en Mac, en op Android voor Sony Xperia-telefoons. iOS-gebruikers kunnen via een nieuwe Remote Play-app toegang krijgen tot hun PS4. Alle beelden van de spelcomputer worden dan naar de telefoon gestreamd: gebruikers zien alles wat zij normaal gesproken op hun tv zien, en kunnen de PS4 vrijwel volledig gebruiken: met enkele uitzonderingen ondersteunen bijna alle games Remote Play. Ook is voice chat te gebruiken.

Helaas ondersteunt de iOS-app in tegenstelling tot de apps voor andere platformen de DualShock-controller van de PS4 niet. Wel kunnen zogenoemde MFi-controllers worden gebruikt: door Apple goedgekeurde controllers die ook voor iOS-games geschikt zijn. Ook zijn games te besturen met de touch-knoppen op het scherm van de iPhone of iPad.

De app werkt niet over een mobiele dataverbinding, alleen via wifi. Dat hoeft niet hetzelfde netwerk te zijn: iOS-gebruikers kunnen hun PS4 ook vanaf een andere locatie inschakelen en bedienen. De app werkt Sony het beste op de iPhone 7 of nieuwer en de zesde generatie iPad of nieuwer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony trekt stekker uit PlayStation Vita

Miniatuurvoorbeeld
Luister voortaan ook dagelijks naar Bright:

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van