Ga naar de inhoud
Foutje?

Donald Trump noemt Apple-ceo Tim Cook 'Tim Apple'

Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Apple-CEO Tim Cook per ongeluk of voor het gemak 'Tim Apple' genoemd, terwijl Cook naast hem zat.

Trump en Cook zaten naast elkaar tijdens een bijeenkomst over personeelsbeleid. De Amerikaanse president zei: "We waarderen het ontzettend, Tim Apple", over de toename van Amerikaanse banen bij Apple. Het is niet bekend of Trump de naam per ongeluk verbasterde, voor het gemak of juist bewut, als een blijk van dominantie. Cook neemt het in ieder geval sportief op: de Apple-CEO veranderde zijn achternaam op Twitter in het logo van Apple.

Het is niet voor het eerst dat de Amerikaanse president de achternaam van een CEO verbasterde met de naam van een bedrijf. Toen Trump in 2018 zijn importheffingen tegen China aankondigde, werd hij bijgestaan door Lockheed Martin-CEO Marillyn Hewson. Of zoals Trump haar introduceerde: "Marillyn Lockheed".

Trump heeft er een handje van

Begin 2018 wilde Trump tijdens zijn State of the Union-toespraak een immigratieagent in het zonnetje zetten. "Hij staat bekend als DJ en CJ, hij zegt dat je allebei mag gebruiken", zei Trump. De man in kwestie heet echter Celestino Martinez, ook wel CJ, maar geen DJ. Trump stelde zijn Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton eens voor als 'Mike', en de Republikeinse minderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy werd 'Steve' genoemd door Trump.

Luister
Volg de Bright Update
Luister de Bright Podcast
Oproep
Lees ook
Oproep Trump aan Apple: maak producten in de VS