Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Labo VR-kit

Nintendo komt met virtual-reality-set voor Switch

07 maart 2019 10:45 Aangepast: 07 maart 2019 10:51
Beeld © Nintendo

Nintendo heeft een VR-headset voor de Nintendo Switch aangekondigd. Het gaat om een kartonnen bouwpakket in de Labo-lijn.

De VR-bril is onderdeel van het vierde Toy-Con-pakket van Nintendo Labo. Met die bouwpakketten maken spelers zelf allerlei accessoires voor de Nintendo Switch. Een bijgeleverde serie spellen is speciaal toegespitst op de kartonnen bouwsels. Zo konden spelers met voorgaande pakketten een autostuur en pedalen voor een racegame, een kartonnen hengel voor een visspelletje en een piano voor een muziekgame.

Zes bouwpakketten

Het nieuwe Labo-pakket draait helemaal om virtual reality en biedt zes verschillende bouwpakketten. Naast een reguliere VR-bril zit er ook een VR-fototoestel in het pakket, een kartonnen olifant en een vogel, een geweer en een windpedaal waar spelers hun virtuele beleving realistischer mee kunnen maken. Ook zitten er een schermhoes en een veiligheidskap in het pakket.

Daarnaast wordt er een cartridge met bijpassende games geleverd, onder meer een game waarin met de camera onder water kleurrijke vissen worden gefotografeerd, en een spel waarmee aliens met het geweer worden neergeschoten.

Medio april

Het Nintendo Labo VR-pakket verschijnt op 12 april. Het volledige pakket met zes games kost 80 dollar. Een startpakket met enkel de normale VR-bril en het geweer kost 40 dollar, de overige vier bouwpakketten zijn dan in losse sets van twee te koop voor 20 dollar. Europrijzen worden later bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo verrast met nieuwe Zelda, Mario en Tetris

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nintendo werkt aan kleinere, goedkopere Switch'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore