Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Volledig draadloos

'Samsung werkt aan tv met draadloze stroom'

06 maart 2019 18:13 Aangepast: 06 maart 2019 18:15
Beeld © AFP

Samsung werkt aan een televisie die dankzij draadloze stroom van energie wordt voorzien: geen kabels meer nodig.

Dat blijkt uit een patentaanvraag van Samsung uit 2018 die nu openbaar is geworden, ontdekte LetsGoDigital. Het patent omschrijft een televisie waar een magnetische ontvanger met zogenoemde solenoïde, een soort spoel, in zit. Die spoel kan over een kleine afstand draadloos stroom ontvangen van een speciale zender. In het patent van Samsung staat die zender vlak onder de tv en zou bijvoorbeeld in een soundbar gebouwd kunnen worden.

Dat principe werkt met een zogenoemde solenoïde, een metalen spoel die het mogelijk maakt om energie over een kleine afstand draadloos over te brengen. Die spoel moet normaal gesproken vrij groot zijn, maar Samsung heeft een manier gevonden om de spoel in een dunne tv te bouwen. De dunne spoel zou toch in staat zijn om samen met de zender een magnetisch veld op te wekken, waarmee energie naar de tv kan worden verplaatst.

Samsung probeert de kabels uit zijn tv's al jarenlang steeds meer uit het zicht te werken. Veel high-end tv's van Samsung hebben een los kastje, waar alle verbindingen op zitten en dat de stroomtoevoer verzorgt. Dat kastje zit met een dunne, transparante kabel aan de tv. Ook staat Samsung bekend om zijn verschillende methodes om de tv te doen verdwijnen in het interieur, zoals tv's die de muur erachter nabootsen en de Frame-tv's, die eruit zien als een schilderij.

Draadloze oplader kopen? Dit moet je weten:

Miniatuurvoorbeeld
Op WhatsApp en Google Assistent

Luister de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore