Tech

Deliveroo komt met direct-uitbetalen-knop voor bezorgers

06 maart 2019 11:57 Aangepast: 06 maart 2019 17:51
Een bezorger van Deliveroo in het centrum van Amsterdam. Beeld © ANP

Maaltijdbezorgbedrijf Deliveroo komt met een opmerkelijke nieuwtje voor zijn bezorgers: een knop in de app waarmee zij zich direct kunnen laten uitbetalen. Standaard krijgen bezorgers om de twee weken hun loon.

Vanaf 13 maart kunnen alle bezorgers die voor de dienst maaltijden rondbrengen gebruik maken van de nieuwe functie. Sinds anderhalve maand loopt er al een pilot onder een groep van ongeveer 800 koeriers .

Gemak

Bezorgers van Deliveroo krijgen per bestelling een vergoeding van het bedrijf. Hoeveel ze bij elkaar hebben verdiend, kunnen ze zien in de app. Vanaf volgende week wordt het dus mogelijk om dat bedrag op ieder moment uit te laten keren. Het geld staat dan een dag later op de rekening.

"Wij hebben dit geïntroduceerd, omdat we bezorgers zoveel mogelijk gemak willen bieden", vertelt een woordvoerder van het bedrijf. "Daar horen dit soort dingen ook bij." Ongeveer de helft van de testgroep heeft de knop tijdens de pilot meer dan eens gebruikt. 

Het idee is dat het handig kan zijn om je geld meteen te krijgen als je een rekening moet betalen, een vakantie wil boeken of een grote aankoop wil doen. 

Niet gratis

Maar gratis wordt het dan ook weer niet. In het Verenigd Koninkrijk, waar de optie al bestaat voor bezorgers, kost een directe uitbetaling 50 pence, en ook in Nederland zullen koeriers 50 cent moeten betalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van