Opvouwbare iPhone?

Apple-leverancier Corning werkt aan opvouwbaar glas

05 maart 2019 18:45 Aangepast: 05 maart 2019 18:45

Corning, de fabrikant van het glas in schermen van iPhones en veel andere high-end smartphones, experimenteert met buigbaar glas. De nieuwe techniek zou kunnen leiden tot een opvouwbare iPhone.

Corning levert al jaren het glas voor de schermen van de iPhones. Daarnaast is het bedrijf bezig met de nieuwe innovaties op het gebied van flexibel glas.

Het grote verschil tussen de nieuwe test van Corning en de onlangs gepresenteerde opvouwbare telefoons, is dat deze toestellen van Huawei en Samsung een plastic laag over het scherm hebben. Dit geeft de telefoon een goedkopere uitstraling en mogelijk minder bescherming tegen krassen en breuken.

In een gifje laat Corning zien waartoe het in staat is als het gaat om flexibel glas. 

Buigbaar glas

De afweging is volgens Corning-topman John Bayne om het glas zo dun mogelijk te maken, maar tegelijkertijd wel sterk genoeg te houden om tegen een stootje te kunnen. "Met buigbaar glas tart je echt de wetten van de natuurkunde, omdat je voor een nauwe buigradius steeds dunner en dunner wil gaan, maar je moet ook een val overleven en schade tegengaan", aldus Bayne tegen Wired.

Het bedrijf streeft ernaar om een 'buigradius' te hebben van tussen 3 en 5 millimeter. Dit betekent dat een opvouwbare telefoon met een glazen scherm tussen de 6 en 10 millimeter dik zou kunnen worden. De Huawei Mate X is opgevouwen nu 11 millimeter dik.

Opvouwbare iPhone?

De tests van de glasleverancier willen niet zeggen dat Apple bezig is met een opvouwbare iPhone. Wel is het zo dat Apple in 2017 al 200 miljoen dollar investeerde om de onderzoekstak van Corning te ondersteunen.

Corning is de eigenaar van Gorilla Glass, een van de hoogste standaarden in glas voor smartphones. Ook veel andere telefoonmerken gebruiken Gorilla Glass

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nederlander ontwerpt concept opvouwbare iPhone

Meer smartphone-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van