Grieken betalen nóg meer

Nederlander betaalt relatief veel voor mobiele data

05 maart 2019 13:11 Aangepast: 05 maart 2019 13:58
Beeld © GettyImages

Nederland hoort bij de duurste landen in Europa als het gaat om mobiele data. De Grieken betalen het meest voor mobiel internet, de Finnen het minst.

Onderzoeksbureau Cable heeft in kaart gebracht waar 1 GB aan mobiele data het duurst is en Nederland komt er niet goed vanaf. Nederlanders betalen gemiddeld 7,06 euro per 1 GB aan data en is daarmee een van de duurste landen van Europa. Mobiele data is alleen duurder in Noorwegen, Zwitserland, Portugal, België en Griekenland.

De Grieken betalen het meest met 28,93 euro per GB aan data. De Finnen zijn het goedkoopst uit met gemiddeld 1,03 euro per 1 GB aan data, zo blijkt uit het onderzoek.

Internationaal

Nederland staat hiermee op de 151ste plek van de wereldranglijst met 230 landen. Op de laatste plek staat Zimbabwe met 75,20 dollar (66,39 euro) per GB. Inwoners van India hebben de goedkoopste data van de wereld: slechts 26 dollarcent (23 eurocent) per gigabyte. De gemiddelde prijs wereldwijd is 8,53 dollar (7,53 euro), dus net iets hoger dan de Nederlandse prijs.

Het overzicht zegt overigens niets over de snelheid en beschikbaarheid van mobiele data. Nederland heeft een van de snelste 4G-netwerken van Europa. Hoe slechter de infrastructuur, zoals in landen als Zimbabwe, hoe duurder de data over het algemeen is.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

5 dingen die je moet weten over 5G

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van