Inclusief Tim Cook

'Videodienst Apple vertraagd door bemoeizucht topmensen'

04 maart 2019 21:55 Aangepast: 05 maart 2019 00:18

Hollywood-producenten klagen over hoe Apple omgaat met de series voor zijn nieuwe videodienst. Apple zou veel te bemoeizuchtig zijn.

Volgens The New York Post raken mensen uit de film- en serie-industrie niet uitgeklaagd over de samenwerking met Apple rond de productie van series en films voor de aanstaande videodienst van het bedrijf. Apple wordt 'gebrek aan transparantie', 'gebrek aan duidelijkheid' en 'opdringerige' bestuurder, inclusief ceo Tim Cook zelf, verweten. Ook zouden de producers voor hun gevoel te vaak naar Cupertino moeten afreizen om verantwoordelijkheid af te leggen. 

Het zou met name gaan over het gezinsvriendelijke-gehalte van verschillende shows. Zo zou Tim Cook regelmatig als commentaar geven op een show: 'Ben niet zo gemeen!' Ook zou hij niet de negatieve gevolgen van technologie willen verfilmen.

Volgens verschillende bronnen zorgt de bemoeizucht van de topmensen van Apple voor een vertraagde introductie van de dienst. Eerder maakte site Variety bekend dat Apple de videodienst deze maand wil aankondigen, maar dat de Netflix-concurrent pas in de zomer of zelfs in de herfst beschikbaar zal zijn.

Al langer problemen

Al sinds de bekendmaking van de videoplannen in 2017 komen er geluiden van vergaande bemoeizucht naar buiten. Zo zou Tim Cook het script hebben gelezen van een serie over het leven van Dr. Dre, maar deze hebben afgeschoten omdat hij het te gewelddadig vond.

Vooral met thema's met 'nodeloze seks, vloeken en geweld' zou het bedrijf stoeien, zo schreef The Wall Street Journal in september vorig jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Apple worstelt met seks en geweld bij nieuwe streamingdienst'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van