Step-vakantie

Op stedentrip? Met Google Maps vind je nu ook deelsteppen

05 maart 2019 10:11 Aangepast: 05 maart 2019 10:57
Beeld © Lime

Google Maps geeft voortaan in de app ook de actuele positie van de beschikbare elektrische stepjes van Lime aan. Ook in meerdere Europese steden zijn de huurstepjes vindbaar.

Lime is een van de grootste deelvervoer-aanbieders, met fietsen, e-bikes en elektrische stepjes. Voor een paar euro huur je een elektrische step waarmee je de stad door kan crossen. Deze e-steppen zijn voorlopig niet toegestaan op de Nederlandse openbare weg, maar in grote steden in omringende landen zijn ze al onderdeel van het straatbeeld geworden.

Google heeft nu in samenwerking met Lime de beschikbare stepjes toegevoegd aan Google Maps. Voortaan is in de Google Maps-app te zien waar op dit moment een huurbare e-step is. Ook eventuele beschikbare fietsen en e-bikes worden weergegeven.

De nieuwe functionaliteit wordt deze week door Google uitgerold. De samenwerking was te verwachten, aangezien Googles moederbedrijf Alphabet een van de investeerders in Lime is. Lime is op dit moment in gevecht met Bird om de grootste deelstepaanbieder ter wereld te worden.

Welke steden?

In Nederland heb je nog niks aan deze functionaliteit, maar ga je op stedentrip dan kan het zeker handig zijn. Op dit moment worden 50 Amerikaanse steden weergegeven en 23 'internationale' steden. Daaronder zijn populaire bestemmingen voor citytrips, zoals Londen, Brussel, Lyon, Parijs, Marseille, Madrid, Stockholm, Wenen, Warschau en Malaga.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van